Hjælpeorganisationer

Hjælp til psykisk sårbare, -syge og deres pårørende

 

 

Livslinjen logo

Livslinien tilbyder frivillig telefonrådgivning til mennesker i krise, med selvmordstanker, eller til bekymrede pårørende. Telefonlinjerne er åben alle dage, året rundt kl 11-04. Tlf.:  70 201 201

 

Børnetelefonen 2

Børnetelefonen tilbyder telefonisk støtte til børn og unge. Det er helt gratis at ringe ind og få gode råd omkring bekymringer, problemer og tanker. Når du ringer til børnetelefonen, er det helt anonymt. Børnetelefonen er åben alle dage, året rundt kl. 11-02 på telefon 116 111.

 

Ungdommens røde kors Aarhus

Ungdommens Røde Kors Aarhus har til mål at gøre en forskel for byens udsatte børn og unge. Der er over 35 projekter i Aarhus-området som er alt fra aktiviteter for ensomme unge til integrationsprojekter. Vi er her for at omfavne det svære og gøre hverdagen nemmere. Se mere om de forskellige aktiviteter i Ungdommens Røde Kors Aarhus ved at klikke på billedet eller linket i starten af beskrivelsen.

 

0

Cyberhus er et klubhus på nettet for dig, der er mellem 9 og 23år. Du kan skrive til en voksen og få rådgivning i vores brevkasser og chat, dele dine tanker i ung-til-ung, lave billeder eller bare hænge ud. I Cyberhus kan du være dig selv og har du brug for en voksen, vil vi gerne lytte og prøve at hjælpe.

 

TUBAlogoFarver_120px_wide

 

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkoholmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig.

 

Sindslidendes vilkår#2

Sindslidendes vilkår er en frivillig organisation, som udbyder tre væresteder i hjertet af Aarhus. Værestederne er rettet mod psykisk sårbare borgere og fokuserer på dannelse af netværk og samvær. Værestederne har åbent 5-6 aftener om ugen, hvor brugere og frivillige sammen laver mad, spiller spil og taler om alt mellem himmel og jord.

 

OmVentilen_Logo

 

Ventilen er en frivillig organisation som udbyder væresteder rettet mod ensomme unge. Værestederne bliver drevet af unge frivillige og er rettet mod netværksdannelse og samvær.

 

sind-logo
SINDs Pårørenderådgivning er rettet mod dig, som står én med en psykisk lidelse nær. Her udbydes blandt andet rådgivning, undervisning, familiesamtaler samt børnegrupper.

 

angst foreningen

Hos Angstforeningen kan du indhente mere viden om angstlidelser, behandling mv. Herudover tilbyder angstforeningen telefon- og chatrådgivning til personer der er ramt af angst eller er pårørende til en angstplaget.

 

cropped-DepressionsForeningen-Logo

DepressionsForeningen formidler viden om sygdommene depression og bipolar lidelse. Desuden kan man her få mere viden om behandlingstilbuddene, forskningen inden for området og meget mere. Foreningen gør sig ikke til dommer over de forskellige behandlingsformer og muligheder. Foreningen tilbyder telefon-rådgivning, både til personer med depression og bipolar lidelse, samt deres pårørende.

 

Hos LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade kan du indhente mere viden om spiseforstyrrelse og selvskade. Herudover tilbyder de rådgivningssamtaler ved LMS’ lokale afdelinger i Århus, Odense, København, Næstved og Aalborg. Og alle kan benytte sig af foreningens telefon- og chatrådgivning, hvis man har brug for at dele sine tanker eller snakke om sine problemer med en forstående person.